Çardak: Maliye okulu can suyu iken, bu insan kaynağı kurutuldu

VEYSEL SAVAŞ     

Ozyurt CardakAraştırmacı-Yazar Mehmet Çardak, Cumhuriyet’in ilanından sonra ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları inkılâpları yaparken Türk Maliyesi’nde de yeni inkılâplar yapıldığını hatırlattı.

Çardak, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, Maliye Okulu mezunlarından vali, savcı, hâkim, akademisyen, milletvekili, bakan ve TBMM başkan vekili olanların bile var olduğuna dikkati çekti.

Maliye Okulu mezunlarının yüzde 90’ının halen kamu görevlisi, serbest muhasebeci ve mali müşavir, yeminli mali müşavir, gümrük müşaviri ve avukat olarak hayatlarını kazanmaya devam ettiklerini belirten Çardak, şöyle devam etti:

“Ancak, Maliye Okulu, Maliye’nin can suyu iken, bu insan kaynağı kurutulmuştur. Maliye Okulsuz Maliye zayıflar. Maliye ruhsuzlaşır. Oysaki Maliye için devletçi bir bakış açısına ihtiyaç var! Maliye Okulu mezunlarının Maliye’ye çokça emeği var. Maliye Okullular ancak ‘değerini bilenin’ yanında kıymetlidir.

Hatırlatmakta fayda var: Maliye Okulu mezunlarının yalnızca Maliye’ye değil, Devlet’in diğer kurum ve kuruluşlarının ehliyetle işletilip ilerlemesine de çok büyük katkıları olmuştur. Maliye Okulu mezunları, Atatürk’ün izinde; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve Türk Milleti’ne sadakatle hizmet vermeye halen de devam /etmektedir.”

 

Kaynak: Özyurt Gazetesi/20.11.2018

Cumhuriyet devrinde Maliyemiz, üstünde çok çalışılmış bir konudur. Yüzyılların aksaklıklarının giderilmesi ve zamanın getirdiği esasların yerleştirilmesi, büyük emeklerle olmuştur ve daha çok emeklere ihtiyaç vardır.  Maliye Okulu gençlerinin, Maliyemizi ehliyetle işletip ilerleteceklerine inanıyorum. 06 Şubat 1947 İsmet İNÖNÜ