Maliye Okulu Mezunları Derneği İstanbul Şubesi, 23 Ocak 2009 cuma akşamı Bebek Oteli Les Ambassadeurs Restaurant'ta coşku dolu bir akşam yemeği düzenledi.

Les Ambassadeurs Restaurant'ın konuk kapasitesinin azlığı nedeniyle yemekte sınırlı sayıda mezunumuz vardı. İstanbul Şube Başkanımız Sayın Celal ÇELİK yaptığı konuşmada, az sayıda mezunumuzun davet edilmesinin diğer mezunlarımızda kırgınlık yarattığını bildiklerini, ancak sorunun mekanın darlığından kaynaklandığını belirterek mart ayı içerisinde tüm yurdu kapsayacak şekilde geniş katılımlı bir balo düzenleneceğinin müjdesini verdi.

Yemeğe, Şubemiz yönetim ve denetim kurulu üyelerinin yanısıra emekli ve faal vergi ve idare mahkemesi hakimleri, avukatlar, öğretim üyeleri, yurt içi ve yurt dışında kurulu çeşitli bankaların üst düzey yöneticileri, yeminli mali müşavirler, serbest mali müşavirler, İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Sayın Mehmet KOÇ ve bu kuruma bağlı olarak çeşitli unvanlarda görev yapan mezunlarımız katıldı.

Onursal Genel Başkanımız Sayın Av. Mehmet KAYA'nın "Aramızda iki değerli ve genç başkanımız var: biri kamunun, İstanbul'daki altmıştan fazla vergi dairesinin başkanı Mehmet KOÇ, diğeri derneğimizin başkanı Celal ÇELİK. Biri maliye müfettişi, diğeri hesap uzmanı. Bakın ne güzel anlaşıyorlar! Çünkü onları ortak paydada birleştiren bir şey var: ikisi de Maliye Okulu mezunu." diyerek başladığı konuşmada, Maliye Okulu mezunlarının kamuda ya da özel sektörde çok önemli görevler üstlendiğini, ilişkilerimizi sürekli sıcak tutmamız gerektiğini, bu sayede güçleneceğimizi belirtti. Her zaman olduğu gibi espri dolu konuşmasıyla geceye renk katan Onursal Başkanımız, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısının, Al Baraka Türk Katılım Bankası Bölge Müdürünün, hatta Paris'teki Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası Muhasebe Müdürünün Maliye Okulu mezunu ve aramızda olduklarını anımsattı.

İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Sayın Mehmet KOÇ, okulun kapatılmasından sonra kaynağın kesildiğini, bir süre sonra sayımızın giderek azalacağını, tek çıkar yolun Derneğimizi diri tutmaktan geçtiğini, bunun yolunun ise herşeyden önce bir lokale sahip olmaktan geçtiğini, yaklaşık bir yıldır Derneğe lokal kazandırmak için çalışıldığını, taşınmaz fiyatları düşmüşken krizi fırsata çevirmek gerektiğini, herkesin gücü ölçüsünde destek olacağından kuşku duymadığını, destek verecek tüm abi ve kardeşlerine teşekkür ettiğini; Maliye Okulu mezunlarının kendilerine sahip çıkılmasını gerektirmeyecek derecede nitelikli olduğunu belirtti.

Şube Başkanımız Sayın Celal ÇELİK yaptığı konuşmada, yemeğe verilen katkıdan dolayı herkese teşekkür ederek, kısa süre içerisinde lokale kavuşarak daha sık birlikte olmayı arzuladığını, büyük camiayı harekete geçirmek için herkesin el vereceğini bildiğini belirtti. Organizasyondaki yer ve zaman kısıtlamasından ötürü herkesten özür dilediğini belirten Çelik, bunu telafi etmek için ileride büyük bir otelde, sanatçısıyla, eğlencesiyle, Ankara'dan İzmir'den, Adana'dan, yurdun her tarafından katılımla bir balo düzenleneceğini açıkladı.

Gecenin sonunda Şubemize İstanbul'da bir lokal satın alınması için daha önceki yemekte bir miktar katkı sağlandığı belirtilerek, yeminli mali müşavirlik, mali müşavirlik, bankacılık ve avukatlık yapan mezunlarımızın desteği ile önemli ölçüde bağış toplandı.

Cumhuriyet devrinde Maliyemiz, üstünde çok çalışılmış bir konudur. Yüzyılların aksaklıklarının giderilmesi ve zamanın getirdiği esasların yerleştirilmesi, büyük emeklerle olmuştur ve daha çok emeklere ihtiyaç vardır.  Maliye Okulu gençlerinin, Maliyemizi ehliyetle işletip ilerleteceklerine inanıyorum. 06 Şubat 1947 İsmet İNÖNÜ