Kırmızı Yayınları'ndan Maliye Okulu Mezunlarına Özel İndirim

oktayozdemir2
Genel Yayın Yönetmenliğini Fahri ÖZDEMİR'in yaptığı Kırmızı Yayınları'nın kitapları Maliye Okulu mezunlarına % 25 indirimle sunulacak. ka_logo
Kırmızı Yayınları adına (İstanbul -1981) mezunumuz Şirket Müdürü Oktay ÖZDEMİR tarafından verilen
 bilgide, Maliye Okulu mezunlarına özel % 25 indirim yapılmasına karar verildiği bildirildi.


Sayın ÖZDEMİR, www.kitapaliyorum.com web sitesi üzerinden satışa sunulan kitaplarda internet üzerinden alım yapanlara % 15 indirim yapıldığını, ancak bu indirimin Maliye Okulu mezunlarına özgü olmak üzere % 25 indirim olarak uygulanacağını belirtmiştir. 

kirmizi_logoÖzdemir, Kırmızı Yayınlarının yayın politikasını şöyle açıklıyor: "Parantezler dışı bir yayıncılık yapmak düşüncesiyle 2006 yılında başladığımız yayıncılık serüvenimize dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen yazarlarını ve şairlerini bünyemize katarak yola çıktık. İlk kitaplarımız sosyal bilimler, inceleme- araştırma ve şiirden oluşuyordu. Dünya şiir tarihinde iz bırakmış, Louis Aragon, Bertolt Brecht, Pablo Neruda ve Paul Eluard’ın kitapları, Kırmızı logosuyla okur önüne çıkan ilk şairlerdi. Türk şiirinin önde gelen şairlerinin toplu şiirlerinin yanı sıra, roman, öykü, sosyoloji, tarih, felsefe ve inceleme-araştırma alanlarında önemli kitaplar yayımladık. Klasik ve Çağdaş Dünya edebiyatının bugüne kadar Türkçeye kazandırılmamış eserleri de yayınlarımız arasındaki yerini almaya devam edecek."
 
  • nggbNereye Gidersem Gökyüzü Benimdir - Şafak Pavey
    Bu kitap (...) nereye giderse gökyüzünün sahibi olduğuna inanan kederli sürgünleri anmak için yazıldı. Ve İnsanlığın büyük macerasına kendi küçük tecrübesi ile eklendi. "Ben hayatı, yaşamak için değil, matem içinde sonsuz bekleyişe göre düzenlenmiş Acem ülkesinde nafile zamanlar bekledim... Sevrek ve ümit ederek... Bize çok benzeyen, bir uçtan diğerine savrulan kültürleri içinde hiç yabancılık çekmedim . Bize hiç benzemeyen toplumsal bezginliklerine yabancı kaldım. Büyük bir coşku ile gittiğim ülkeden derin bir hayal kırıklığı ile ayrıldım. Kolayca halledilebilecek (...)
    Devamı ve daha fazlsı için www.KitapAliyorum.com
  • tagoreAşk Şiirleri - Rabındranath Tagore
    Rabindranath Tagore. 6 Mayıs 1861’de Kalküta’da doğar. Varlıklı bir Brahman’ın 14. çocuğu olarak. Hem geleneksel hem de yenilikçi bir ailenin ferdi olması onun edebiyat, resim, müzik, mistisizm, din, felsefe gibi alanlarda çok yönlü yetişmesine fırsat verir. Özellikle edebiyatla çocuk yaşlarda ilgilenmeye başlar ve ilk şiirini yedi yaşında yazar.
    Devamı ve daha fazlsı için www.KitapAliyorum.com
  • fatihfetihFatih ve Fetih - Erdoğan Aydın
    90'lı yıllarda yayımladığı -dört ciltlik- İslamiyet Gerçeği ile Nasıl Müslüman Olduk? adlı kitapları, yalnız yararlanılan değil, gözleri açan eserler de oldular. Yazarımız pek ciddi bir araştırmacı, dahası put kırıcı bir kalem.

    Erdoğan Aydın, Fatih ve Fetih'te de, mitoslarla gerçekleri birbirinden ayırıyor...
    Devamı ve daha fazlsı için www.KitapAliyorum.com
  • sarlatanŞarlatanlığın Tarihi - Lars Morris
    Tarihi iki defa okuruz, ilk okumada kullanılabilir 'gerçeklerin' peşine düşeriz. Bu bir papazın İncil'i okuması gibi bir şeydir. İkincisinde bu işin aslı neymiş diye okuruz. Bu da şeytanın İncil'i okuması gibidir."
    Lars Morris Şarlatanlığın Tarihi'nde okuyucuyu ikinci tür bir tarih okumasına kışkırtıyor. Değişik çağlarda yaşayan insanların ruhsal labirentlerinde dolaştırıyor, çalınmamış kapıları aralıyor. Şarlatanlığı mümkün kılan bir zihin coğrafyasına götürüyor bizi...
    Devamı ve daha fazlsı için www.KitapAliyorum.com
  • yolcuYolcu - Enis Batur
    Yolcu yolunda gerekti. İlk adımdan bunu böyle bildim. Hem yola düşeyim, hem durup yolcu halime bakayım, işin başında bu türden bir ön hazırlığım yoktu. Yolcu oluşumun farkında oluşumun bir riziko sayılabileceğini çok sonra akıl ettim: Biri ötekini, ikisi biribirilerini kurutabilirlerdi: Göze aldım. Bunu önce “Dağar”da denedim: 1979-80. Bu kitabı belki o metinler hazırlamıştır: Ateşli, ama ham işler...
    Devamı ve daha fazlsı için www.KitapAliyorum.com
  • kgpKırmızı Gagalı Penguen - Füsun Akatlı
    Bir romancıyı, bir şairi, bir hikâyeciyi yeniden okumak, başka şairleri veya edebiyatçıları okumak için size yeni bir ufuk kazandırmaz, yeni bir bakış açısı sağlamaz. Ama eleştirmen ve denemeci farklıdır, size bir yazarı, bir şairi yeniden keşfettirir. İşte Füsun Akatlı'nın yazılarını okuduktan sonra inanıyorum ki, edebiyata da, edebiyatçılara da daha donanımlı biri olarak bakacaksınız, çünkü önünüzde yeni ufuklar açılmış olacak.
    Doğan Hızlan...
    Devamı ve daha fazlsı için www.KitapAliyorum.com
  • nmoNasıl Müslüman Olduk - Erdoğan Aydın
    Nasıl Müslüman olduğumuzu genellikle sormadık kendimize. Çünkü İslamiyet'i "din ve hidayet aşkıyla", kendiliğinden benimsediğimiz yolunda koşullandırılmıştık.
    Oysa doğruyu aradığımızda, Müslümanlaştırılma tarihimizin, insanı irkilten bir vahşet süreci olduğu soğuk gerçeğiyle karşılaşıyoruz. Resmi ve geleneksel söylem ise bu gerçeği ısrarla gizlemeye çalışıyor...
    Devamı ve daha fazlsı için www.KitapAliyorum.com

Cumhuriyet devrinde Maliyemiz, üstünde çok çalışılmış bir konudur. Yüzyılların aksaklıklarının giderilmesi ve zamanın getirdiği esasların yerleştirilmesi, büyük emeklerle olmuştur ve daha çok emeklere ihtiyaç vardır.  Maliye Okulu gençlerinin, Maliyemizi ehliyetle işletip ilerleteceklerine inanıyorum. 06 Şubat 1947 İsmet İNÖNÜ