SABAH GAZETESİ GÜNAYDIN EKİ İZMİR BASKISI
06.11.2002

“SAVAŞ ABİ”-Savaş Ay

Devletin malı deniz mi?


İzmir’den  öyle bir haber geldi ki, tam kafayı yedirtecek cinsten. Balçova Maliye Meslek Lisesi’nde tam 55 öğretmen varmış. “Ne var ki bunda. Koskoca bir lise. 55 öğretmenin lafı mı olur?” diyeceksiniz. Durun hele. Hemen celalenmeyin. Asıl bomba şimdi geliyor. Bu 55 öğretmen kaç öğrenci için var dersiniz? Hemen yanıtlayayım. Bu 55 öğretmen, 1 kız 6 erkek yani toplam 7 öğrenci için oradalar.


MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ
DOĞRU MU BU?

Şu anda bu 7 öğrencilik okulda sadece beden eğitimi öğretmeni sayısı 3. Ve hiç derse girmeden maaş almakta çoğu. Gerekçe olarak “Maliye Meslek liselerinin kapatılmasını” gösteriyorlar.

Yedi öğrenci de, deprem bölgesinden gelen çocuklarmış. Ve 2-3 yıldır sadece 7 kişiye eğitim verilmekteymiş. Haberi gönderen Çiğdem Ersoy diyor ki: “Okulun ünvanını değiştirip normal lise olarak eğitime açsalar, diğer çevre liselerdeki mevcutları azalacak. Kaldı ki, söz konusu okulun kız ve erkek öğrenciler için 2 büyük yatak hanesi de bulunuyor. Yazık değil mi bu ülkeye?” Biz de size soruyoruz sayın İzmir İl Milli Eğitim Müdürü. Doğru mu bu? Doğruysa yaptığınız doğru mu?

Cumhuriyet devrinde Maliyemiz, üstünde çok çalışılmış bir konudur. Yüzyılların aksaklıklarının giderilmesi ve zamanın getirdiği esasların yerleştirilmesi, büyük emeklerle olmuştur ve daha çok emeklere ihtiyaç vardır.  Maliye Okulu gençlerinin, Maliyemizi ehliyetle işletip ilerleteceklerine inanıyorum. 06 Şubat 1947 İsmet İNÖNÜ