Maliye Okulu mezunları için 2001 yılında oluşturulan www-maliyeokulu-org sitesinin web geçmişinde 1977 Ankara mezunumuz Sayın Ahmet Kaya'nın ziyaretçi defterine yazdığı bir ileti aynen aşağıya alınmıştır.

İZMİR TV GÖRÜNTÜLÜ YAYININ ÇÖZÜMÜ....

20.11.2002

İlker Hoca'nın gönderdiği cd bugün elime ulaştı...yoğun bir çabadan sonra yazılı hale dönüştürdüm....sizlerden isteğim bireysel çözümlere gitmeden maillerinizi ve yapacaklarınızı ortak üreteceğimiz eylem planına saklamanız....

28 EKİM 2002
İZMİR TV ANA HABER

Sevgili seyirciler; Maliye Meslek Lisesinin üç bilinmeyenli denklemi hale çözülemedi. Maliye Bakanlığı Okulu Milli Eğitime vermekten vaz geçti. 2003 yılında okulu kapatmayı planlayan Maliye Bakanlığının tek derdi 21 öğretmenin okul kapatıldıktan sonra nerede istihdam edileceği…..

(Okul Görüntüleri eşliğinde) : 6 öğrenci 21 öğretmenli Maliye Meslek Lisesi 3 bilinmeyenli bir denkleme dönüştü. Olayın bir boyutunda 6 öğrencinin eğitimi diğer boyutunda 21 öğretmenin akibeti ve son olarakta adeta bir çiftliği andıran binanın ne olacağı yer alıyor.
30 Ekim günü imzalanacak protokol ile binanın Milli Eğitim Bakanlığına verileceğini söyleyen Maliye Bakanlığı bu kararından vaz geçti. Bakanlığı okul ile ilgili şu an düşündüğü tek  şey var. O da okulda hala görev yapan bazen haftada birkaç saat bazende hiç derse girmeyerek ay başında bankamatik başına giden öğretmenleri nereye nakil edeceği… 6 öğrenciyi müfredat uyuşmazlığı nedeni ile Milli Eğitime devir edemeyen Maliye Bakanlığı eğer öğretmenleri Milli Eğitime devir etmeyi başarırsa Maliye Lisesinin öğretmenleri tıpkı diğer öğretmenleri gibi norm kadro uygulamasına tabi tutulacak bu da yıllardır bu okulda görev yapan öğretmenlerin pek hoşuna gitmese gerek …. ve yine Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdürü Ali Karaaslan tarafından yapılan bir açıklama : 6 öğrenci 21 öğretmenli Maliye Lisesinin korkunç bir maliyeti var… Personel genel müdürünün bu sözlerinden yola çıkarak basit bir hesaplama yaparsak 21 öğretmenin bir aylık maaşın toplamı 16.800.000.000.-TL bu rakama 27 kişilik okul kadrosunun yemeği ve 6 kişilik öğrencilerin barınma masrafını da eklersek varın gerisini siz hesaplayın ve karar verin okul mu? Çiftlik mi?

31 EKİM 2002
İZMİR TV ANA HABER

Rekorlar kitabına girmeye aday Maliye Lisesi 6 öğrenci 21 öğretmen ile eğitim ve öğretime devam ediyor… Balçovada Milli Eğitime bağlı çalışan öğretmenlerin ve eğitim öğretim gören öğrencilerin durumu ise Maliye Lisesinin öğretmenleri ile kıyaslanmayacak kadar vahim ….

(Okul Görüntüleri eşliğinde) : Maliye Bakanlığına bağlı 6 öğrenci 21 öğretmenli Maliye Lisesi eğitim ve öğretim yaşamındaki varlığını halen sürdürüyor… Maliye Bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığının tüm girişimlerine rağmen 500 yatak kapasiteli 16 derslikli okulu devir etmemekte ısrarlı…. Okulun baştan sona şaşırtıcı olan tablosu içinde en fazla ilgi çeken yönü öğrenci ve öğretmen sayısı Maliye Lisesinin öğrenci ve öğretmen sayısı Milli Eğitimle kıyaslandığında ise karşımıza trajikomik bir tablo çıkıyor… Balçovada orta öğretim düzeyinde eğitim veren iki lise var… Balçova ve Salih Dede Lisesindeki sınıf sayısı 37 ve 60 Hemen Balçovanın yanı başında eğitim ve öğretime devam eden Mehmet Seyfi Eraltay Lisesinin sınıf mevcudu 59 ve Konak metropoldeki durum İnönü Lisesi sınıf mevcudu ortalama 46 iken Selma Yiğit Alp lisesinde 84’e kadar çıkıyor… Evet bir taraftan sınıf mevcudu 84’e kadar çıkan Milli Eğitim diğer yanda 6 öğrenci ile ders yapan 21 öğretmen bakalım bu çok bilinmeyenli denklemi kim çözecek…

05 KASIM 2002
İZMİR TV ANA HABER


Sevgili seyirciler; Maliye Bakanlığı Maliye Lisesini Milli Eğitime vermeme inadını sonunda kırdı…  Çarşamba günü yapılacak protokol ile 6 öğrencili 21 öğretmenli Maliye Lisesi Milli Eğitim Bakanlığına devir edilecek…

(Okul Görüntüleri eşliğinde) : Geçtiğimiz günlerde ısrarla ekranlarınıza taşıdığımız 6 öğrencili 21 öğretmenli Maliye Lisesi sonunda Milli Eğitimin yarasına merhem olacak… Milli Eğitimin bina sıkıntısı çekiyoruz okulu bize verin talebine geçtiğimiz Haziran ayından buyana cevap vermeyen Maliye Bakanlığı sonunda bu suskunluğunu bozdu… Maliye Bakanlığından aldığımız bilgiye göre 30 Ekim sabahı Maliye Bakanlığı ile Milli Bakanlığı bir protokol imzalayacak….  İmzalanan protokol ile Maliye Bakanlığına bağlı okul Milli Eğitim Bakanlığına devir edilecek… Maliye Bakanlığı bünyesinde hizmet veren 21 öğretmen ve 6 öğrencinin akibeti ise yine bu protokol maddelerinde yer alacak… Çünkü Maliye Bakanlığı daha önce öğrencileri Milli Eğitime aktarmayı istemiş ancak müfredata uyuşmazlığı gerekçesi ile bu çaba başarılı olamamıştı…. İki bakanlık arasında imzalanan protokolün ardından 14 derslikli 500 yatak kapasiteli okulu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Lise olarak değerlendirecek. Böylece yıllardır boş kalan okul koridorları yeniden öğrenci sesleri ile dolacak ve yine yıllardır haftada iki saat derse girebilen öğretmenlerde sonunda öğrencileri ile yeniden buluşacak… Salih Dede lisesinin barakalarında eğitim görmek zorunda kalan öğrenciler ise yeni bir okula kavuşacak… İzmir Maliye Lisesinin de kapanmasıyla Maliye Liseleri eğitim ve öğretim sayfalarından silinmiş olacak…..

Cumhuriyet devrinde Maliyemiz, üstünde çok çalışılmış bir konudur. Yüzyılların aksaklıklarının giderilmesi ve zamanın getirdiği esasların yerleştirilmesi, büyük emeklerle olmuştur ve daha çok emeklere ihtiyaç vardır.  Maliye Okulu gençlerinin, Maliyemizi ehliyetle işletip ilerleteceklerine inanıyorum. 06 Şubat 1947 İsmet İNÖNÜ