Dr. Ahmet KAVAK - YMM

BİR IŞIK OLSUN WEB SAYFASI

Bir ışıktır geleceği aydınlatan, bir umuttur bizi hayata bağlayan. Sevgi yaşanır çoğu zaman yüreklerde. Bir ürperti olur bedende, hasrettir, hıçkırıktır,gözyaşıdır süzülüp akar. Fidanlar yeşerir, goncalar açar, gün olur solar ve kurur.

Yıl 1964 mevsim sonbahar elimde tahta bir bavul, ışığındayım, Maliye Okulundayım. Sizlerden farksız, sizlerden biriyim. Maliye Okullu olmanın gururunu taşıyarak bu günlerdeyim.

Öne eğilmeyen başımız, laik Atatürkçü özümüz, kardeşliktir düsturumuz. Biz Maliye Okulu mezunuyuz.

Şu anda bu satırları yazarken 36 yıl geriye gittiğimi, yılların bir film şeridi gibi izlerken geçişini, okulumuzdaki en değerli (çoğunu yitirdiğimiz) hocalarımızdan Agop, Mussolini, Binbirsurat, Robot, Tamara, Karaoğlan, Ercüment, Dana, Oto, Şair Çınarlı, İstanbul'un fethini 29 gün 29 gece anlatan tarihçi Kemal'i, baş hekim/hemşire, müzmin bekar Aspirin Fatma'yı, ahçıları, karavanları, geceleri ekmek aşırmalarımızı, yemekhane de öğle vakti bardak kırma yarışmalarını daha neler neler.... hatırlıyorum. Her nefesimizde sevgi ile yoğrulup şekillendiğimiz okulumuzu sizlerle birlikte çocukluğumu özlüyorum.

Bize çağdaş yaşamın bir olanağını hazırlayan ve bu sahifede sizlerle birlikte olmamızı sağlayan değerli kardeşlerimiz Ömer Lütfi Özenç ve Halil Göçmen' e yürekten teşekkür eder, tüm maliye okulu mezunlarının bu çalışmaya destek vermeleri gerekliliğine inanıyorum.

Sorunlarımızı, dertlerimizi, sevinçlerimizi, hani o okul sıralarında, yatakhanesinde, yemekhanesinde olduğu gibi birlikte paylaşalım. Acılar paylaştıkça azalır, sevgiler paylaştıkça artar, çoğalır ve sonsuza kadar sürer gider.

Gelecekte tekrar birlikte olmak şartıyla sizleri bir dizeyle veda etmek istiyorum:

Duygular dorukta, saçlar ağarsın varsın
Sevgiler yürekte, acılar dinsin
Her seven bu sayfaya yazılar yazsın
Yalnızlık hasretle, özlemde bitsin

Sizleri seviyorum. Sizlerden biri olmaktan gurur duyuyorum.

Ahmet KAVAK Yeminli Mali Müşavir

Maliye Okulu için ilk kez 2001 yılında oluşturulan maliyeokulu-or sitesinin web geçmişinden alınmıştır.

Cumhuriyet devrinde Maliyemiz, üstünde çok çalışılmış bir konudur. Yüzyılların aksaklıklarının giderilmesi ve zamanın getirdiği esasların yerleştirilmesi, büyük emeklerle olmuştur ve daha çok emeklere ihtiyaç vardır.  Maliye Okulu gençlerinin, Maliyemizi ehliyetle işletip ilerleteceklerine inanıyorum. 06 Şubat 1947 İsmet İNÖNÜ