Halil Göçmen
Ankara - 1977

İŞTE BU..

Ziyaretçi sayfalarında Maliye Okulu Mezunlarının yeni bir web sitesi kuracaklarını ve yayına başlayacaklarını okuyunca, önce derin bir nefes aldım sonra, sevinçle  hatta haykırırcasına “İŞTE BU..” sözlerini başarı yolculuğunda bir adım ilerlemenin mutluluğuyla  defalarca  tekrarladım.

O gün çok mutlu oldum. Hala rüyadayım ve hatta çok heyecanlıyım. Gelecek olan bilinmeyen olsa bile.. ama gelecek.. biliyorum ve umutluyum.

İnsan hayatında yaşanması olası olan ve yaşanan inişleri, çıkışları, acıları, elemleri, kederleri, şiirleri, aşkları, mutlulukları ve isyanları vardır. İnternette de web sitesi kurma çalışmaları, hayata geçirilmesi ve güncellenmesi, beğenilmesi, eleştiri alması da gerçek dünyanın sanal dünyaya bir yansıması gibidir. Öyledir de..

Güçlü olmak farklı olmaktan geçer. Böyle bir proje’ye başladığını varsaydığım kişiler her kimlerse kendilerini heyecanla ve samimiyetimle takdir ediyorum. Maliye Okullu olmak da bu dur. Bizlere bir değil birden fazla projeler yakışır. İnternette bir değil onlarca web sitesi yakışır. Bilgisayar ve programlarını öğrenirken zaman ve emek harcayarak bir bedel ödeyen bu okul mezunlarının ikinci bir külfete katlanarak bir web sitesi hazırlığında olması tek kelime ile muhteşem... onları destekliyorum ve hoş geldiniz diyorum.

Tüm Maliye Okulu Mezunlarını sesleniyorum. İnsanlar yaptıkları ile yapması gerekenler arasındaki fark açıldıkça, mutsuz ve keşkelerle yaşamaya başlar. Beklenti halinde olmanız ve sorunların çözümünü zamana bırakmanız, yaşanması gerekenleri ertelemeniz demektir ve hatta hiç yaşanmamasıdır. Bu nedenle, Maliye Okullarının yeniden açılması için yapabileceğiniz ne varsa hemen yapmaya çalışınız ve yapınız. Hiçbir şey yapmadan zamanın kölesi ve hayatın bizleri  ezip geçmesini müsaade edersek yıllar sonra keşkelerle yaşamaya devam edeceğimizi vurgulamak istiyorum. Ama keşkelerle yaşamak biz Maliye Okulluları herhalde mutlu etmez. Onun için, köprünün altından çok şeyler geçmeden okulumuzla ilgili projelerimizi, düşüncelerimizi, aşklarımızı, şiirlerimizi, üzüntülerimizi, sevinçlerimizi, isyanlarımızı gerek yazılı basında, gerekse panellerde, toplantılarda ve sanal dünyada dile getirelim. Okulumuz hakkında iyi, hoş ve nostaljik düşünmenin yanı sıra şimdi bu düşüncelerimizin sınanma zamanıdır. Harekete geçme zamanıdır. Gidip geri gelmeyen ve tekrar kazanılması mümkün olmayan bu zamanı etkin bir şekilde kullanalım. Yani ZAMANIN EFENDİSİ OLALIM.

Çünkü;


Biz farklıyız
Biz üretkeniz
Biz güçlüyüz
Biz kaliteliyiz
Biz Maliye Okulluyuz.

Hepinizi selamlıyorum. Sizleri seviyorum.

Halil Göçmen

Maliy Okulu için ilk kez oluşturulan maliyeokulu-org sitesinin web geçmişinden alınmıştır

Cumhuriyet devrinde Maliyemiz, üstünde çok çalışılmış bir konudur. Yüzyılların aksaklıklarının giderilmesi ve zamanın getirdiği esasların yerleştirilmesi, büyük emeklerle olmuştur ve daha çok emeklere ihtiyaç vardır.  Maliye Okulu gençlerinin, Maliyemizi ehliyetle işletip ilerleteceklerine inanıyorum. 06 Şubat 1947 İsmet İNÖNÜ